Cementdekvloeren

Cementdekvloeren of te wel zandcement vloeren zijn afwerkvloeren van zand welke zijn gebonden door cement, waarbij de mortel moet worden verdicht en vlak/glad gestreken. De spaanbare zand-cement specie is stevig van samenstelling en vloeit niet.

Cementdekvloeren worden zowel in de woningbouw als utiliteitsbouw toegepast. Cementdekvloeren zijn toepasbaar in vrijwel elke situatie doordat cementgebonden materialen niet vocht gevoelig zijn en er uitstekend met verschillende hoogtes gewerkt kan worden. Zo zijn zelfs aansluitende niveau verschillen voor bijvoorbeeld schoonloopmatten, vloerluiken of vloerbedekking van verschillende dikten geen probleem. Ook aan wensen als vloerverwarming of geluidsisolatie kan prima worden voldaan. Het is geen probleem om een cementgebonden dekvloer zwevend te leggen, en door krimpwapening op te nemen wordt het risico van scheurvorming beperkt. En waar nodig kan een harde toplaag worden aangebracht die tegen slijtage beschermen.

Wij beschikken over een computer gestuurde vloerenvrachtwagen, hiermee kunnen we sneller en constanter vloeren leggen. Tevens zijn we gelijk van alle materialen voorzien wat als voordeel heeft dat er geen afval achter blijft op de werkplek.